Kam vyrazit k moři z Jižních Čech? Tohle jsou nejbližší destinace

Jestliže toužíte po krásné dovolené u moře a chcete vyjet autem nebo ne příliš krátkou vzdálenost letadlem. Zajeďte si do Severní Itálie. Najdete zde krásné pláže a jezera s příjemnou atmosférou a mnoha zajímavostmi.


Severní Itálie

Nejbližším městem, které leží u moře, jsou Benátky. Na laguně u mořského pobřeží se rozkládá město umístěné zčásti na pilotech, které jsou zasazeny v mořském dně. Mezi městskými ulicemi je velké množství mostů a kanálu. Plují na nich gondoly vozící turisty.

Historickému městu vévodí Náměstí svatého Marka, kde je dominantou Dóžecí palác. Je to krásná a velmi zdobná stavba, kde sídlily bohaté šlechtické benátské rodiny. Vedle něj se nachází Bazilika svatého Marka z roku 1313 a také Zvonice, která se tyčí nad měšťanskými domy. Náměstí je napojeno na přístav, kde kotví lodě.

Ponte di Rialto je jeden z mostů, který má podloubí a je velmi krásný. Vede přes Canal Grande a dalším mostem, který vás jistě zaujme, je most Ponte Vecchio, který je lemován malými obchůdky s rozličným zbožím. V Benátkách si můžete nakoupit různé suvenýry. Oblíbené jsou karnevalové masky, jež inspiruje místní karneval, který se zde každoročně koná.

Gardské jezero

Je největší italské jezero rozkládající se mezi Alpskými vrcholky a Pádskou nížinou. Je vytvořeno ledovcem a leží v nadmořské výšce 65 m. Jezero vypadá velmi krásně a má čistou vodu. Je lemováno horskými vrcholky, které vytvářejí nádhernou scenérii. Tu doplňují úchvatné louky plné květin. Kolem jezera je množství turistických tras, kde se můžete procházet.

Připadáte si jako u moře a jezero je učiněným rájem pro sportovce. Pěstuje se zde mnoho vodních sportů, jako plavání nebo jachting. Nad jezerem létají řiditelné padáky a oblíbená je rovněž jízda na kiteboardu. Okolí je protkáno množstvím cyklostezek. V okolí je nejen úchvatná příroda, ale také krásná města, která vybízejí k návštěvě. Podívat se můžete také na nejvyšší vrcholek Monte Baldo, kde jezdí lanovka.

V okolí jsou vinice, kde se na slunných svazích hor pěstuje dobré víno. K návštěvě vybízí i Muzeum vína. Jsou zde také zábavní parky, historické památky a akvárium. Itálie s dětmi bude u Gardského jezera skvělým zážitkem.

Bibione

Bibione je přímořské město, kde jezdí velké množství turistů. Poblíž města je již hranice s Chorvatskem. Nejlepší hotely v Chorvatsku a Bibione si najdete na stránkách cestovních kanceláří.

Maják na pobřeží, rušné pláže s kavárnami a hotely a také zábavní park s retro atrakcemi či termální lázně si můžete užít v tomto městečku. Pěstuje se zde mnoho sportů a z města se pořádají výlety do blízkého okolí.

Terst

Je město u Jaderského moře. V těchto místech se Itálie stýká s Chorvatskem a je velmi hezké. Jsou zde krásné památky. Náměstí a římská katedrála. Moře má krásnou modrou barvu a pláže jsou zlatavé. Ve městě jsou různá muzea.

Verona

Verona je městem Romea a Julie. Slavný pár, který byl násilně oddělen znesvářenými rodinami Monteky a Kapulety se vepsal do divadelních dějin. Dodnes zde stojí balkon, ze kterého Julie promlouvala na Romea, jemuž bylo zamezeno se stýkat se svou milou. Juliin dům je nejvíce frekventovaným cílem turistů.

Ve Veroně je i Římská aréna a historické náměstí. Jsou zde také starodávné kostely, které si můžete prohlédnout a mnoho dalších zajímavostí. Severní Itálie je krásné místo ke strávení dovolené. Je tu nádherné moře, památky a také příjemná atmosféra. Hory přecházejí v nížinu a ta následně v mořskou hladinu, což vytváří neopakovatelné pohledy, které vybízejí k fotografování. Pěstuje se zde mnoho sportů a aktivit. Všude je co vidět.

Zdroj obrázku: pixabay.com/canal-6519196/

Autor: Redakce REGIONJIH.CZ Článek může obsahovat komerční sdělení.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy