Karel IV. zdobí novou pamětní ražbu zdarma. Může ji získat každý!

Na numismatickém trhu se objevila nová pamětní ražba, věnovaná Karlovi IV.


Pamětní medaili může získat každý Čech zcela zdarma. Bezplatná ražba je k nalezení v nabídce Národní Pokladnice, která je jejím vydavatelem a současně výhradním distributorem.

Projekt, jehož náplní je nabídka ražeb zdarma nebo za symbolickou cenu, realizuje Národní Pokladnice již šestým rokem. Důvodem vzniku a trvání projektu je především edukativní rozměr. Připomínkou významných osobností prostřednictvím originálních ražeb chce distributor umožnit získat povědomí o přelomových historických událostech co nejširší skupině zájemců.

"Pamětní numismaty tedy nejsou určeny výhradně pro sběratele nebo numismatiky, ale pro všechny, kteří jsou hrdými patrioty a chtějí si uchovat hmotnou památku na osobnosti a události, díky kterým se formovala národní historie směrem k prosperitě a rozkvětu," komentuje projekt Stanislav Máša, ředitel Národní Pokladnice.

Karel IV. - největší Čech v podání slavného medailéra Vladimíra Oppla

Letošní námět hledala Národní Pokladnice v dávném středověku. Pro motiv pamětní medaile zvolila portrét Karla IV., nejoblíbenějšího panovníka našich dějin, který slaví tento rok 705. výročí od narození.

Rozsáhlý odkaz Otce vlasti dodnes připomíná mnoho architektonických skvostů, rozesetých po celém území České republiky. Za všechny lze zmínit například Pražský hrad, Nové město pražské, Karlův most, Karlovu univerzitu, Karlštejn a mnohé delší. Pro ty, kteří touží po osobní vzpomínce, jejíž pomocí mohou demonstrovat historické dědictví po nejschopnějším českém vladaři dalším generacím, připravila Národní Pokladnice pamětní ražbu zdarma.

Autorem mědiniklové pamětní ražby je uznávaný sochař a medailér Vladimír Oppl. Avers medaile zdarma je ozdoben podobiznou Karla IV. s korunou a žezlem. Dominantu reversu tvoří zdobná iniciála "K", kterou začíná většina dokumentů a nařízení Karla IV. Iniciálu obepíná stylizovaná koruna s liliemi, korunovační kříž a fiály. V okruží medaile jsou vyraženy roky, ohraničující život panovníka a text "CÍSAŘ KAREL IV.".

Pamětní ražba zdarma pro každého. Poštovné a balné za 0 Kč. Žádné další závazky.

Pamětní medaile je ražena z mědiniklu o rozměru 30 mm a hmotnosti 11 g. Medaile je zcela zdarma, stejně tak poštovné a balné. Každý občan ČR si může objednat pouze jeden exemplář. Zájemci se objednávkou pamětní ražby nezavazují k žádným dalším odběrům, ani závazkům.

Medaili si lze objednat prostřednictvím on-line objednávkového systému nebo telefonicky na čísle 810 100 500.

Prémiový balíček jen za 199 Kč!

Na výše uvedených kontaktech si lze přiobjednat také placený prémiový balíček. Ten obsahuje kromě pamětní medaile zdarma také Certifikát autentičnosti, velkoformátový plakát s rodokmenem, kovový odznáček a numismatický zakladač. Společně s pamětní ražbou obdrží objednavatelé také nabídku mini kolekce, jimiž lze zakladač vyplnit a získat tak ucelenou sbírku pamětních ražeb, připomínající zlomové okamžiky ze života Karla IV.

Nabídka pamětních medailí zdarma je limitována. Zájemci si svůj exemplář mohou objednat na www.cesky-kral.cz.

Foto: PROTEXT

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 10.01.2021 09:58




0 +
 

Hlavní zprávy