Lázně Frymburk oživí město a nabídnou razantní léčbu

Frymburk se chystá na vytvoření nového lázeňského komplexu s nejmodernějším balneologickým zařízením a fyzioterapiemi. Projekt lázeňské promenády a úpravy kongresových sálů čeká na stavební povolení. Celková investice by měla činit asi 60 milionů korun. Lázně budou zaměřeny na léčbu pohybových a kožních problémů a mohou přilákat talenty a turisty.


V prestižním českém městečku Frymburk hollywoodský hotel připravuje pavilon na nově zřízené lázeňské procedury, které městys plánuje přesunout na popředí lázeňství Jižních Čech. Hotel, který se nachází v malebném prostředí, je nyní vybaven nejmodernějším balneologickým zařízením a fyzioterapiemi, které mají být sloužit lázeňským hostům. Vedení města též připravuje úpravy jejího centra.

Na pozemcích hotelového areálu bude zřízena lázeňská promenáda, která by měla propojit lázeňský provoz s centrem městyse. Projekt na přestavbu kongresových sálů a úpravy technologické haly čeká na stavební povolení, které by mělo být uděleno do půl roku. Hala bude vyprojektována tak, aby nenarušila krajinu, a sloužit ke zpracování hrubé rašeliny. Celková hodnota investice by měla být asi 60 milionů korun.

Nové lázně v Frymburku budou zaměřeny na léčbu pohybových a kožních problémů. Koncept bude založen na léčebných metodách balneoterapie, vodoléčby a pohybové terapie s využitím základů fyzioterapie, stabilizačního a mobilizačního systému, kineziotapingu, jógy, fitness a dalších. Městys plánuje investice za desítky milionů korun do dalšího rozvoje infrastruktury a propagace.

Moderní lázeňský provoz umožní léčbu až 200 hostů denně, což by přineslo nové možnosti pro místní obyvatele a podnikatele. Frymburk by se tak mohl stát atraktivní destinací pro nové talenty, kteří povedou město k prosperitě. Lázeňský komplex hodlá využívat nedaleké ložisko peloidu Blatná u Světlíku, které poskytne slatinné koupele a rašelinové zábaly.

Vláda České republiky má vyhlásit Frymburk přírodními léčebnými lázněmi k 1. červenci. Poté bude následovat stanovení statutu, který usnadní dotační možnosti. Provoz lázní plánuje hotel spustit do dvou let, čímž by se přidal k existujícím lázeňským místům Jižních Čech, jako jsou Bechyně, Třeboň a Vráž u Písku.

Díky této změně se Frymburk může stát atraktivním lázeňským centrem, které přiláká mnoho návštěvníků z České republiky i zahraničí. Investice do infrastruktury, lázeňských procedur, a lázeňského světa poskytnou místním občanům Frymburka nové možnosti a příležitosti pro budoucnost.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy