Ochranka napadla a vláčela fanouška na stadionu, pokuta 350 tisíc korun

Policie obvinila tři pracovníky bezpečnostní agentury z výtržnictví po incidentu z dubna 2021 na stadionu v Českých Budějovicích během fotbalového zápasu. Video, které zaznamenalo bití a vláčení fanouška Jablonce po zemi, vyvolalo vlnu odsudků. Klub Dynamo České Budějovice byl pokutován Disciplinární komisí Ligové fotbalové asociace 350 tisíc Kč.


Incident, který šokoval veřejnost, se stal v dubnu minulého roku na stadionu na Střeleckém ostrově v Českých Budějovicích během fotbalového utkání mezi domácím Dynamem a hostujícím týmem Jablonec. Skupina sedmi fanoušků – šest mužů a jedna žena – způsobila nepokoje a konflikty se zaměstnanci i ostatními diváky.

Před zápasem se tato skupina snažila dostat do sektoru hostů bez zakoupené vstupenky, tvrdíc, že jsou zaměstnanci hostujícího klubu. Po diskuzi s pokladní si nakonec zakoupili vstupenky. Nicméně potíže neustaly. Po vytržení sedačky jedním z fanoušků a pokusu o její vhazování na trávník byli z tribuny vyvedeni tři původci potíží ze skupiny.

Jeden z vyvedených fanoušků se později znovu dostal dovnitř stadionu a začal vyvolávat konflikt s ochrankou. Fyzicky napadl obsluhu stánku s občerstvením a k vyhrocené situaci mezi fanoušky a bezpečnostní agenturou došlo několik minut poté.

Incident, který vzbudil největší pobouření, bylo bilí a vláčení jednoho z fanoušků Jablonce po zemi několika muži z ochranky. Zveřejněné video z incidentu na sociálních sítích vzbudilo vlnu odsudků. Záznamy z klubových kamer ukázaly, že k těmto násilným činům došlo po kopnutí do rozkroku jednoho z členů ochranky fanouškem.

Českobudějovická policie začala vyšetřovat trestní oznámení, které obvinilo tři zaměstnance bezpečnostní agentury z výtržnictví. Po shromáždění důkazů byli členové ochranky propuštěni a jejich trestní stíhaní pokračuje na svobodě.

Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace udělila klubu Dynamo České Budějovice za chování svých zaměstnanců pokutu 350 tisíc korun. Předseda komise Richard Bašek uvedl, že bylo shromážděno dostatečně důkazů k rekonstrukci událostí: 'Nashromáždili jsme dostatečně důkazů k tomu, abychom mohli spolehlivě rekonstruovat veškeré události.'



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy