Postup výstavby na stadionu Míru v Táboře – v podlahách už je jasno

Město Tábor po čase přináší zprávy z výstavby nové víceúčelové sportovní haly na stadionu Míru. Investorem jsou Tělovýchovná zařízení města Tábora (TZMT).


Jak sdělil jejich jednatel Jan Benda, kromě epidemie se stavbě do cesty staví i nebývale nevlídné počasí. „Nicméně přes všechna úskalí se podařilo zajistit zejména nepromokavost střechy a v podstatě uzavření celé budovy proti povětrnostním a klimatickým výkyvům,“ uvedl jednatel. 

V tuto chvíli probíhají vnitřní instalace rozvodů elektřiny, vody, vzduchotechniky a topení. Některé místnosti jsou omítnuté a připravují se podkladní vrstvy jednotlivých vnitřních podlah. „Řešíme konečnou podobu vnitřních povrchů, povrchových úprav a barevností. Jedním z nejvýznamnějších úkolů celé stavby je správná volba a provedení sportovních povrchů, neboť o tom je sportovní hala zejména. Přestože jsme již v projektové přípravě této oblasti věnovali velkou pozornost a konzultovali se sportovci, bylo potřeba dotáhnout výběr do zdárného konce společně s dodavateli, i na stavbě samotné. Pečlivě jsme procházeli jednotlivé nabídky, možnosti a varianty, opět jsme vše probírali se sportovci a nakonec rozhodli. Budoucí uživatelé se mají na co těšit,“ vysvětlil podrobně Jan Benda.

Variabilita jednotlivých místností sahá od odpružených dřevěných podlah přes gumové až po speciální PVC či tartan. Každý sportovec si tak přijde na své,od tanečníků až po koulaře.

Stavba s sebou však přináší i nepříjemné záležitosti. „V tuto chvíli řešíme dopady epidemie na termín dokončení stavby. Ten byl původně plánován nakonec letních prázdnin,“ zmínil jednatel TZMT. Nyní se rýsuje zpoždění v rozsahu 6-8 týdnů, nicméně se zhotovitelem se pracuje na variantách řešení, aby sportovci co nejdříve mohli vzít dres, cvičky a pustit se do pohybu. 

O dalším vývoji vás budeme informovat.

Zdroj: tisková zpráva, město Tábor
Zdroj foto: město Tábor


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
26.03.2021 11:04




0 +
 

Hlavní zprávy