Rekvalifikační kurzy vám zlepší postavení na trhu práce

Nikdy není pozdě na změnu práce. Rok 2020 se k tomu přímo nabízí. Proč? Nezaměstnanost je již stabilně při nízké hranici.


Nikdy není pozdě na změnu práce. Rok 2020 se k tomu přímo nabízí. Proč? Nezaměstnanost je již stabilně při nízké hranici. Aktuální čísla mluví za vše, průměr pro Českou republiku je 3,1 %. I když se do budoucna očekává nárůst nezaměstnaných, stále je situace taková, že firmy mají o zaměstnance velkou nouzi. Zvláště o ty kvalifikované s praxí. Proto je vhodná doba na to, zkoušet získat lépe ohodnocenou práci se zajímavými benefity. Někdy se ale bohužel bez dalšího vzdělání nevyhnete. Skvělým řešením jsou rekvalifikační kurzy.

Rekvalifikační kurzy Plzeň 

Hledáte rekvalifikační kurz v jižní části České republiky? Např. Plzeň nabízí vzdělání v nejrůznějších oblastech. Můžete absolvovat kurz na účetnictví, personalistiku, asistentku, kadeřnici nebo vás třeba zaujme některý z počítačových kurzů. Za pár týdnů se můžete snadno stát grafikem, programátorem nebo najít práci jako účetní. Chcete-li změnit svůj život k lepšímu, je dobré vzdělávat se v tom, co vás baví nebo objevit úplně něco nového. 

Získejte osvědčení o rekvalifikaci

Praxe je sice u zaměstnavatelů velmi ceněná, ale v důsledku chybějících pracovníků na trhu práce, můžete oslnit i čerstvým osvědčením o rekvalifikaci. I když už základní znalosti ovládáte ze školy, za uplynulé roky se mohlo mnoho věcí změnit. Např. v oboru účetnictví se mění pořád něco. Kvalitní účetní se tak musí pravidelně proškolovat a seznamovat s aktualitami. Není ale důvod zapsat se rovnou na pár let do školy. Rekvalifikace Plzeň se dá zvládnout už za pár týdnů.  

Financování rekvalifikace Plzeň

Cena za rekvalifikace se pohybuje od pár tisíc až po desítky tisíc korun. Záleží na tom, jaký typ vzdělání si vyberete a co od toho očekáváte. Celý kurz si můžete zaplatit sami nebo zkuste využít dotační program přes úřad práce. Ať se rozhodnete jakkoliv, vezte, že se vám investované peníze i čas do vzdělání rozhodně vyplatí!

Dotační programy na vzdělání přes úřad práce

Pokud jste na úřadu práce v evidenci jako uchazeč o zaměstnání, můžete získat kurz úplně zadarmo. Úřad práce Plzeň proplácí rekvalifikační kurz až do výše 50.000 Kč. Je jen vás, zda se do této částky vejdete s jedním či více kurzy. Nabídku kurzů najdete na stránkách úřadu práce v Plzni, případně v dalších městech po celé České republice.

Skvělou možností pro OSVČ, zaměstnavatele a jejich zaměstnance je dotační program POVEZ II. V tomto případě být v evidenci na ÚP nemusíte, žádost je na platné IČ (identifikační číslo).

Tip! Jděte do kurzu s akreditací, budete tak mít větší šanci při schválení žádosti o dotaci. 

Např. vzdělávací společnost Orange Academy s.r.o. nabízí akreditované kurzy s oprávněním k výuce od MŠMT.

Jaké jsou u nás nejzajímavější rekvalifikační kurzy?

V ČR je nabídka rekvalifikačních kurzů velice rozmanitá. Mezi nejvyhledávanější bezesporu patří účetnictví a daňová evidence, mzdové účetnictví se základy personalistiky, podvojné účetnictví, personalistika a administrativa (asistenta/sekretářka). Sázkou na jistotu je obor účetnictví. V poslední době jde i strmě nahoru v oblibě online marketing. V podnikání na internetu se chce orientovat čím dál více podnikatelů.

A kolik zaplatíte za rekvalifikační kurz v Plzni?

Ceny kurzů se samozřejmě celorepublikově liší, nejdražší jsou v Praze. Ale nebojte se, rekvalifikační kurzy Plzeň vám až tak velký průvan v peněžence neudělají. Záleží však na studovaném oboru, nejlevnější kurz stojí necelých 8.000 Kč, ten nejdražší až 40.000 Kč. Např. kurz „Mzdové účetnictví se základy personalistiky“ vás v Plzni přijde na 8.990 Kč, „Účetnictví a daňová evidence“ na 10.990 Kč a „Personalistika“ na 11.990 Kč.

Většina kurzů vzdělávací společnosti Orange Academy s.r.o. je vhodná pro začátečníky, ale na své si přijdou i pokročilí studenti, kteří si chtějí zopakovat učivo a aktualizovat znalosti platných zákonů. Výuka se zaměřuje hlavně na praktickou část. Kromě prezenčních lekcí máte možnost využít e-learning. V ceně kurzu jsou také učebnice, psací potřeby a další materiály.

V případě zájmu kontaktujte společnost Orange Academy telefonicky na čísle + 420 511 119 990 nebo napište na e-mail kurzy@orangeacademy.cz.

Autor: Redakce REGIONJIH.CZ Článek může obsahovat komerční sdělení.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy