„SŮL NAD ZLATO ANEB DÁ SE VAŘIT BEZ SOLI?“

Zákulisí nejslavnějšího filmového zpracování známé pohádky Byl jednou jeden král?


Je opravdu sůl nad zlato? Dokážeme žít bez soli? Je pravdou, že je možné bez soli i vařit?

  • Kde: Kláštery Český Krumlov, Velký sál a seminární místnosti

  • 13.10.2018 - 30.04.2019 (Po-Ne) 10:00 - 18:00

  • Vstupné: 150,- / snížené 100,-

Proč potřeba soli přivedla na svět jednu z nejznámějších pohádek? A jaké bylo zákulisí jejího nejslavnějšího filmového zpracování s názvem Byl jednou jeden král s Janem Werichem a Vlastou Burianem? Na tyto a na mnoho dalších otázek vám odpoví nová výstava v českokrumlovských klášterech, která osloví celou rodinu!

Výstava představí několik nejznámějších stylizovaných scén z fenomenální pohádky, zavede vás do kuchyně, na sladkou hostinu anebo do komnaty princezny Drahomíry. V rámci výstavy si mohou návštěvníci prohlédnout vybrané dochované originály kostýmů a vyzkoušet si jejich stylizované repliky vyrobené z českého krojového brokátu.

Těšit se můžete na nejrůznější česká i cizojazyčná knižní vydání této pohádky od nejstarších ilustrovaných verzí až po ty současné, které znají děti dnes. Dozvíte se, co jste o soli a její historii možná ani nevěděli a zda se opravdu dá vařit bez soli. V každé části je pro vás připraveno malé překvapení a těšit se můžete i na nejrůznější tvůrčí aktivity, protože nová výstava „Sůl nad zlato, aneb dá se vařit bez soli?“ rozšiřuje oblíbenou Interaktivní expozici lidských dovedností!

Vernisáž výstavy 13. 10. 2018 v 16.00 hod ve Velkém sále vstup zdarma, omezená kapacita, nutná rezervace v Návštěvnickém centru

Další informace: http://www.klasteryck.cz


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
08.03.2019 12:40



0 +
 

Hlavní zprávy