Finále volejbalu za hejtmanův pohár

Druhý ročník středoškolských volejbalových her o pohár hejtmana Jihočeského kraje vstoupil do finálové fáze. Finálový turnaj se rozšířil a zúčastní se dvojnásobek škol. Turnaje se přihlásilo 42 týmů z 39 škol a přitažlivost hry pro obě pohlaví napomáhá vzrůstající popularitě volejbalu mezi středními školami.


S odvěkým prasknutím prázdninového mechu vstupujeme do jarních dnů plných napětí a nadšení. Důvodem je druhý ročník středoškolských her o pohár hejtmana Jihočeského kraje ve volejbale, jež vstoupil do finálové fáze. Těch nejlepších 10 škol ze všech okresů Jihočeského kraje se utká ve finálovém souboji dne 3. a 4. dubna na hřištích ZŠ Oskara Nedbala a v hale TJ Lokomotiva v Suchém Vrbném.

Oproti debutovému ročníku se organizátoři rozhodli rozšířit finálový turnaj a zvýšili počet účastnících se škol dvojnásobně. „Je to o krok dále,“ říká Tomáš Skolka, vůdčí postava organizačního týmu. Pohledu na plánovanou budoucnost her je jasné, že vášeň pro středoškolský sport není jednorázovým pstupem, ale strategií, s kterou se tým pohybuje kupředu.

Do turnaje se přihlásilo celkem 42 týmů zastoupených 39 školami. Každý okres Jihočeského kraje je zastoupen až na samý jih, a je to důkaz vzrůstající popularity volejbalu mezi středními školami. Důležitý míč v tomto úsilí je zapojení děvčat a chlapců v rovných počtech na hřišti, což dělá z volejbalu ideální hru pro integraci obou pohlaví.

Vítězem prvního ročníku se stalo Gymnázium Česká, finálový turnaj tentokrát rozhodne o držiteli putovního poháru pro aktuální školní rok. Přitom se předpokládá přítomnost dvou známých tváří z Jihostroje. Volejbalové profíky Michaela Kovaříka a Matěje Emmera totiž profesionální volejbalisty nalosovali do finálových skupin.

Závěrečný turnaj slibuje být vyvrcholením nejen pro týmy, ale také pro diváky. Školy, studenti, učitelé i široká veřejnost jsou vítáni přijít a povzbudit své týmy. „Těšíme se na vás na ZŠ Oskara Nedbala a v hale TJ Lokomotiva v Suchém Vrbném,“ těší se Skolka.

Finálové skupiny o pohár hejtmana Jihočeského kraje byly rozlosovány následovně: Skupina A se skládá z týmů z Gymnázia České Budějovice, Gymnázia Písek, Obchodní Akademie Jindřichův Hradec, Gymnázia Pierra de Coubertena Tábor a VOŠ a SPŠ Volyně. Skupina B zahrnuje týmy z Gymnázia J. V. Jirsíka Č. Budějovice, Gymnázia Č. Krumlov, Gymnázia Soběslav, VSG Vimperk a VOŠ a SLŠ Písek.

Společně s odstartováním nového školního roku se rozhoří i volejbalová horečka. Tak jako se těšíme na vysoké skoky a silné smeče na školních hřištích, očekáváme také silnou konkurenci a výbornou hru. S úsměvem a energií vítáme další ročník středoškolských volejbalových her o pohár hejtmana Jihočeského kraje. Hráči Jihostroje jsou připraveni nalosovat skupiny. A hra může začít!



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy