Přívoz se vrací na Lipno

Přívoz mezi Frymburkem a Frýdavou se vrátil na lipenskou přehradu po zimní sezoně. Jízdné pro jednotlivce se zvýšilo o 5 Kč na 30 Kč kvůli nákladům. Další přívozy, Pionýr a Šumava, v provozu a očekávaném návratu výletního parníku Lipna.


Po zimní sezóně se přívoz, který přepravuje lidi i auta mezi Frymburkem a Frýdavou, vrací na hladinu lipenské přehrady. První jízda proběhla velmi úspěšně minulý pátek. Nicméně, po nadcházejících Velikonocích čeká přívoz krátký odstávka po které bude naplno připraven k dalšímu provozu v hlavní sezoně.

V letošním roce dojde k mírnému zvýšení jízdného. Cena pro jednotlivce se zvýšila o pět korun na 30 korun. Toto zvýšení je připisováno rostoucím provozním nákladům a snaze zachovat vysokou kvalitu služeb poskytovaných cestujícím.

V provozu je již také přívoz Pionýr, který zajišťuje dopravu na trase z Horní Plané do Bližší Lhoty. Během zimní sezóny byl přívoz mimo provoz pouze osm dní, a to především kvůli nepřízni počasí.

Dalším přívozem v oblasti je Šumava, který z Dolní Vltavice do Kyselova bude opět jezdit od května. Vzhledem ke stoupající poptávce po jeho službách bude každoročně provozován během hlavní turistické sezóny.

Kromě těchto přívozů půjde o Velikonocích na cestu také výletní parník Lipna, který vyplouvá z Lipna nad Vltavou. Tento parník je velmi oblíbený u turistů díky krásným výhledům na okolí při plavbě po přehradě.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy