31. Mezinárodní pivní festival v Českých Budějovicích

Dvoudenní open-air pivní a hudební festival s udělováním 2 pivních ocenění: Zlatá pivní pečeť 2021 a Pivo České republiky 2021


„Mezinárodní pivní festival letos proběhne po jednatřicáté, na rozdíl od ostatních akcí nebyla jeho tradice vlivem koronaviru přerušena. Pravidelně probíhá v únoru, letošní podzimní termín je výjimkou. Jsme rádi, že se na podpoře národního moku a na akci takového významu a prestiže můžeme podílet,“ říká předseda představenstva České Budějovice a.s. Martin Karban.

„31. ročník Mezinárodního pivního festivalu přilákal k účasti přes koronavirové celosvětové problémy 180 pivovarů, které chtějí v degustační soutěži poměřit kvalitu svých výrobků. Některá piva pak ochutnají i návštěvníci veřejné části festivalu v areálu Výstaviště České Budějovice. Pokud projdou i poslední vzorky celnicemi a přepravními službami, tak se letos soutěže zúčastní celkem 1 200 vzorků piva, a je to loňské rekordní účasti druhý nejvyšší počet. Mimořádný je i zájem degustátorů, kteří přijedou piva posuzovat a hodnotit. Během odborné části, která potrvá od pondělí do pátku, se vystřídá až 400 degustátorů,“ říká ředitel agentury REVEL Alois Srb.

V rámci Mezinárodního pivního festivalu 2021 budou poprvé udělovány zároveň 2 tradiční pivovarnické ceny: ZLATÁ PIVNÍ PEČET a PIVO ČESKÉ REPUBLIKY 2021.

ODBORNÁ ČÁST FESTIVALU

Odborná část festivalu (odborné degustace) začíná v pondělí 20. září a trvá celý týden, do pátku 24. září. V sobotu dopoledne bude v Pivovarské zahradě slavnostní vyhlášení degustací Pivo České republiky 2021, a v 16 hodin v pavilonu R1 slavnostní vyhlášení degustací o Světovou pivní pečeť. Prestižního festivalu se každoročně účastní světoznámé nadnárodní pivovarnické koncerny, středně velké pivovary i menší řemeslné pivovary a minipivovary z České republiky a ze zahraničí, a to nejen z Evropy. V degustacích se objeví vzorky ze 7 brazilských pivovarů, pivovary ze Španělska, Holandska, Belgie, Francie, Německa, Maďarska, Polska, Velké Británie, USA, Ruské Federace, Běloruska, Japonska, Thajska a nejvíce opět ze Slovenské republiky. Soutěžit se bude i ve 2 kategoriích ciderů, ocenění získají také výrobci minerálních vod. Degustátoři jsou odborníci, především sládci, pracovníci z výroby, laboratoří, dále doktorandi, vysokoškolští pedagogové z oboru a Státní zemědělská a potravinářská inspekce vyšle své nejkvalifikovanější odborníky. Mezinárodní pivní festival je největší soutěžní událost svého druhu ve Střední Evropě. Mezinárodní festival piva je jediná soutěž na světě, kdy vše dozorují a certifikují nezávisle na sobě čtyři kontrolní organizace.

VEŘEJNÁ ČÁST FESTIVALU

Oproti tradičnímu zimnímu termínu MPF21, kdy veřejná část probíhá výhradě v pavilonu, proběhne festival jako dvoudenní open-air akce, a to v pátek 24. a v sobotu 25. září. Pivovary a minipivovary najdou návštěvníci na hlavní trase areálu, do Pivovarské zahrady bude soustředěn hudební program. Pro variantu nepříznivého počasí budou zajištěny party stany. Na podiu se postupně vystřídá 8 kapel jako například Děda Mládek Illegal Band, Prague Queen, Seven’s unplugged, Kabát revival West a další. Na oba dny jsou připraveny návštěvnické soutěže.

Vstupenky je možné zakoupit v předprodeji na webu www.vcb.cz, nově je letos k dispozici i výhodná dvoudenní vstupenka. Předprodej za výrazně nižší ceny končí 21. září.

termín konání: 24. – 25. září 2021 /veřejná část/

otevírací doba: pátek 12:00 - 02:00 hodin

sobota 10:00 - 02:00 hodin 


Fotka od Here and now, unfortunately, ends my journey on Pixabay z Pixabay

TZ: Výstaviště České Budějovice a.s.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy