Adrenalinová honička: Muž neuposlechnul policii, test na drogy pozitivní

Ve čtvrtek večer se v jihočeském kraji odehrála honička mezi řidičem Škody Octavie a policií. Muž motivoval své jednání snahou zažít adrenalinový zážitek ve stylu Hollywoodu. Po čelní srážce byl zadržen; test na drogy byl pozitivní. Policisté žádají o informace od svědků nebezpečné jízdy.


Ve čtvrtek večer zažil jihočeský kraj nečekaný adrenalinový příběh ve stylu akčního filmu. Asi takto můžeme popsat několikaminutovou honičku mezi řidičem Škody Octavie a policejními hlídkami. Vycházející z informací od operačních důstojníků policie, se zdá, že mužovo jednání bylo motivováno snahou zažít vzruch ve stylu Hollywoodu.

Kolem 20. hodiny večer dostali operační důstojníci informaci o rychlé a nebezpečné jízdě řidiče Škody Octavie, který ignoroval výzvy policie k zastavení a místo toho pokračoval směrem na Český Krumlov. Po asi čtyřiceti minutách se do pátrání po vozidle zapojili hlídky českobudějovických policejních obvodních oddělení, dopravní policisté a oddělení hlídkové služby, uvedla jihočeská policejní mluvčí Lenka Krausová.

Řidič se hlídkám nejprve ztratil, ale brzy dostala policie anonymní oznámení od svědka, který sledoval vojednu Škodovka Novohradskou ulicí. Podle svědka rychlosti vozidla dosahovaly hodnoty přesahující 130 km/h a jeho jízda představovala vážné nebezpečí.

Vozidlo pokračovalo směrem na Srubec, Ledenice, Vranín, Štěpánovice až do Lišova, kde k němu policisté konečně přiblížili. Řidič ve snaze uniknout se rozhodl projet městem na plný plyn, avšak neúspěšně. Po čelní srážce a lehkém zranění byl zadržen.

Svou honičku s policií muž vysvětlil snahou vyzkoušet adrenalin, který pociťují zloději aut dominové řady, které jsou sledovány policií. Podle mluvčí Krausové zjistili policisté, že řidič si auto vypůjčil od kamaráda a že má zadržený řidičský průkaz. Test na drogy byl pozitivní a řidič byl zadržen.

Policisté prověřují možnost, že řidič ohrožoval další svědky a žádají osoby, které mají záznam jeho jízdy na palubních kamerách nebo byli žádal, aby se obrátili přímo na policii na telefonní lince 974 226 250.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky


Hlavní zprávy