Budějovický Budvar podpořil diecézní charitu částkou 319.456 korun

České Budějovice, 3. 4. 2023 – Národní pivovar oficiálně uzavřel sbírku na podporu Diecézní charity. Tradiční dobročinný projekt Budějovického Budvaru a Biskupství českobudějovického letos oslavil své šesté výročí. Výtěžek ze sbírky založené na prodeji Požehnaného ležáku dosáhl dosud rekordní částky 319.456 korun.


Na konci loňského roku proběhl již tradiční prodej Požehnaného ležáku uvařeného v Budějovickém Budvaru.  Speciální várce Požehnaného ležáku, která vycházela z osvědčené receptury, podle níž vzniká vlajková loď národního pivovaru, Budweiser Budvar Original, vloni 14. září požehnal Mons. Vlastimil Kročil, biskup českobudějovický. Světlý ležák ze speciální várky koncem loňského roku zdobil vánoční stůl nejednoho nadšeného pivaře a Budějovický Budvar jeho prodejem podpořil diecézní Charitu úctyhodnou částkou 319.456korun.

„Rád bych poděkoval každému, kdo zakoupením Požehnaného ležáku podpořil dobrou věc. Velké díky směřuje také ke všem zaměstnancům našeho pivovaru, kteří se na dobrovolném prodeji ležáku podíleli. Podařilo se nám dosáhnout na dosud rekordní částku, která nyní poputuje tam, kde je to nejvíce potřeba,“ uvádí ředitel Budějovického Budvaru Petr Dvořák.

Diecézní charita České Budějovice se rozhodla využít výtěžek z této sbírky na podporu svého Dobrovolnického centra. To mělo v loňském roce 358 dobrovolníků, kteří pomohli 672klientům a odpracovali téměř 10 000 hodin. A to bez nároku na honorář.

„My si nesmírně vážíme toho, že je Budějovický Budvar naším partnerem a mock   rát děkujeme všem, kteří si Požehnaný ležák koupili a tím podpořili činnost a klienty Charity. Naším posláním je pomáhat lidem, kteří se potýkají s problémy a hendikepy všeho druhu – zdravotními, ale i společenskými nebo finančními. A bez dobrovolníků bychom to ve stávajícím rozsahu nikdy nezvládli. Dobrovolnické programy otevírají charitní dveře všem lidem dobré vůle, kterým není lhostejný osud druhých,“ říká Jiří Kohout, ředitel Diecézní charity České Budějovice.


Zdroj: TZ BUDĚJOVICKÝ BUDVAR, N.P.
Poznámka redakce: milovníkům piva doporučujeme navštívit pivní lázně v Nepomuku.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy