Dostálová: Lidé mohou vouchery do lázní využít do konce roku 2021

Vláda ČR 15.2. schválila návrh Ministerstva pro místní rozvoj prodlužit platnost programu COVID – Lázně do konce roku 2021. Na uplatnění lázeňských voucherů tak budou mít lidé více času.


„Kvůli pokračujícímu nepříznivému vývoji epidemiologické situace považuji za důležité, po schválení notifikace EK, vyhlásit druhou výzvu na celé období platnosti prodlouženého Dočasného rámce, tedy od 1. 1. 2021 do 31. 12. 2021, aby mohly být všechny požadované vouchery v lázních uplatněny,“ říká ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová

Díky loňskému programu COVID – Lázně nemuseli provozovatelé zavírat svá zařízení. Návštěvnost si pochvalovali i poskytovatelé služeb v regionech.

„Lázeňství patří mezi nejzasaženější sektory pandemie COVID-19. Lázeňská zařízení jsou významnými zaměstnavateli v regionech. Jejich zaměstnanci jsou odborně kvalifikovaní ve zdravotnických službách. Proto je tak důležité mu pomoci. Poskytují lázeňskou léčebně rehabilitační péči, tyto služby tedy pomohou zdraví našich občanů. Jde o tradiční obor, ve kterém Česká republika vždy vynikala i ve světovém měřítku,“ dodává ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy