Hudební festival Smíření 2024 spojuje náboženství a talent

Festival Smíření 2024 v Albrechticích nad Vltavou propojí náboženské prostory a komunity. Nabídne setkání se špičkovými umělci i mladými talenty v různých hudebních žánrech. Spojuje se s Rokem české hudby 2024 a přispívá k obnově českého kulturního dědictví.


Festival Smíření 2024 – Albrechtice nad Vltavou se více než kdy jindy zaměří na propojení náboženských prostor a různých komunit, a tím zapíše novou kapitolu do historie českého hudebního světa. Tento unikátní festival, jehož koncept je v České republice zcela ojedinělý, nabízí divákům nejen příležitost potkat se se špičkovými umělci, jako jsou Martin Bělohlávek a Soňa Vimrová, ale také mladé talenty - sólisty Dětské opery Praha - Veroniku Čejkovou a Davida Maxu.

Letošní program je jako pestrý květinový věnec sestavený z rozmanitých hudebních žánrů. Návštěvníci festivalu se mohou těšit na klasické lidové písně, vybrané z díla takových mistrů, jako jsou Petr Eben, Antonín Dvořák, Leoš Janáček, Bohuslav Martinů, Hans Krása a Karel Hašler.

Festival Smíření 2024 se nejenže věnuje prezentaci kulturního dědictví a jeho financování, ale také se zaměřuje na vzdělávání a osvětu. Pro mladé profesionální umělce je toto významná příležitost prezentovat svůj talent a zapsat se do povědomí širší veřejnosti. Zároveň má tento festival jako jeden z hlavních cílů představit díla umělců, kteří byli stíháni nebo dokonce zemřeli pro svou víru, ať už náboženskou nebo politickou.

Tento rok se festival významně spojuje s Rokem české hudby 2024, který nabízí sérii koncertů a představení věnovaných právě české hudbě. Festival Smíření 2024 – Albrechtice nad Vltavou tak oživí českou hudební scénu a představí českou hudbu v novém světle.

Přípravy festivalu se účastní také Základní umělecké školy ČR a postupně se rozšiřuje i mimo hlavní město do regionů ČR. Pořadatelé, Spolek Pod Zelenou Horou, z.s., ve spolupráci s Farností Záhoří, tento festival realizují s finanční podporou Ministerstva kultury ČR, Plzeňského kraje a dalších subjektů.

Vstupné je dobrovolné, což umožňuje každému návštěvníkovi, aby podpořil opravy památek, na které jsou výtěžky z festivalu věnovány. Tímto způsobem se festival snaží aktivně přispívat k obnově a využití českého kulturního dědictví.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy