Jak funguje výkup nemovitostí?

Chcete prodat svou chatu, chalupu, byt nebo jinou nemovitost a nemáte čas čekat, až se najde vhodný kupec? K tomu slouží výkup nemovitostí.


Výkup domu

Okamžitý výkup nemovitosti je rychlá varianta řešení pro ty, kteří potřebují rychle a bezodkladně uhradit své závazky. Nemovitost je vyplacena a oddlužena, včetně vyplacení exekuce. Vykoupit lze jakoukoliv nemovitost, chaty, domy, pozemky, garáže, byty, louky, pole, zemědělské půdy i lesní pozemky.

V nabídce firem zabývajícím se výkupem nemovitostí je i dluhové poradenství. Způsobů oddlužení je několik, prodej nemovitosti, oddlužení osoby s nemovitostí a zpětný leasing. 

Ten spočívá v tom, že převedete na věřitele svoji nemovitost a tu pak dále běžně užíváte, přičemž platíte věřiteli leasingový nájem. Po splacení je nemovitost opět vaše.

Jak výkup nemovitosti probíhá

Rychlý výkup domu nebo jiné nemovitostí probíhá v několika krocích.

  1. Zkontaktujete telefonicky nebo emailem firmu, která se zabývá výkupem nemovitostí. Následně sdělíte veškerá specifika objektu, o co se jedná a kde se nemovitost nachází. Vykupující si ji vyhledá v katastru nemovitostí.

  2. Dle vlastnických dokumentů vykupující prověří právní stav nemovitosti.

  3. Vykupující si s vámi domluví schůzku, při které si nemovitost osobně prohlédne.

  4. Při prohlídce nemovitosti zjistí, v jakém je technickém stavu.

  5. Vykupující vám navrhne prodejní cenu, za kterou nemovitost vykoupí.

  6. Pokud se dohodnete na ceně, vykupující zadá advokátní kanceláři přípravu potřebných smluv.

  7. Smlouvy vám předloží ke schválení a jejich znění odsouhlasíte, včetně smlouvy o advokátní úschovně.

  8. Následují podpisy smluv, podepisuje jak vykupující, tak prodávající.

  9. Smlouvy jsou doručeny na katastr nemovitostí a vám je vyplacena kupní cena.

  10. Nakonec vykupující převezme vaši nemovitost podle předávacího protokolu.

Možnosti výkupu nemovitostí jsou rozsáhlé a rychle vás zbaví starostí s vašimi dluhy. Vše je možné vyřídit do 24 hodin od prvního kontaktu s vykupujícím. Výše výkupní ceny je do 50 – 90 % tržní ceny, záleží na technickém stavu objektu a místu, kde se nachází. Pokud máte byt či pozemek v dobré lokalitě, můžete dosáhnout slušné výkupní částky.

Daň z nemovitosti

Při prodeji pozemku je povinností zaplatit daň z nemovitosti, daň z nabytí věcí nemovitých, daň z příjmu nebo darovací daň. Odborná firma vám poradí se vším, co souvisí s vyřízením prodeje pozemku, jak s oddlužením, tak se zaplacením daně z nemovitosti.

Bez obav

Veškeré dokumenty jsou zastřešeny právnickou firmou, jako prodejce nemusíte řešit právní služby a nemusíte se obávat, jestli váš případný kupec, se kterým jste se sami dohodli někde přes inzerát, není náhodou podvodník, můžete klidně spát, vše je zastřešeno výkupní firmou např. Vykupnemovitostipraha.cz. 

Odhady jsou vedeny odborníky, kteří mají dlouholetou praxi a ve své práci se vyznají. S penězi získanými za prodej vaší nemovitosti můžete nakládat jen vy a tím rychle zaplatit své dluhy. Na manipulaci s penězi nemá nárok žádná další osoba ani organizace, tak je můžete použít dle svého uvážení a potřeb.

Výkup nemovitostí je rychlé a snadné řešení, jak se dostat z tíživé životní situace. 

Fotogalerie
Autor: Daniel Jedlička Článek může obsahovat komerční sdělení.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy