Mladou ženu učil řídit přítel, nabourala policejní auto

Mladá žena bez řidičského průkazu nabourala při učení řízení svého přítele policejní auto na Šumavě. Nehoda přišla na denní světlo poté, co policisté zaznamenali podezřelé chování řidiče vozidla značky Škoda Superb. Celková škoda na obou vozidlech se odhaduje na nejméně 30 tisíc korun a pokuta hrozí jak mladé ženě, tak jejímu příteli.


Kuriózní nehoda se stala v pondělí 12. února večer v Polné na Šumavě na Českokrumlovsku. Vše začalo tím, že si policisté z obvodního oddělení v Horní Plané při hlídkové činnosti všimli podezřelého chování řidiče vozidla značky Škoda Superb. Ten na sebe upozornil tím, že se k jejich vozidlu přibližoval za stálého užití dálkových světel a následně na křižovatce při odbočování nedal znamení o změně směru jízdy, popsal začátek celé události Miroslav Župčík, mluvčí českokrumlovské policie. Hlídka se tak ihned rozhodla, že vozidlo a jeho posádku prověří.

Při následné silniční kontrole se však stalo něco, co policisté nečekali. Škoda Superb totiž začala z ničeho nic couvat a narazila do přední části služebního vozidla, uvedl Župčík. Policisté poté zjistili, že za volantem Škodovky seděla dvacetiletá řidička, která ani nevlastní řidičské oprávnění. Dále hlídka zjistila, že žena není pod vlivem alkoholu ani jiných návykových látek. Důvodem její jízdy byla touha naučit se řídit. Pomyslného učitele autoškoly v tomto případě ztvárnil její třiadvacetiletý přítel a zároveň majitel vozidla, vysvětlil Župčík.

Případem se nyní budou zabývat českokrumlovští dopravní policisté. Při nehodě nedošlo k žádnému zranění, nicméně na obou vozidlech vznikla škoda nejméně 30 tisíc korun. Pokuta až několik desítek tisíc korun a dočasný zákaz řízení navíc hrozí nejen ženě, ale také jejímu příteli, který ji umožnil usednout za volant.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy