Oficiální zahájení cyklistické sezóny v Jihočeském kraji pro rok 2023

Jižní Čechy nabízejí nejdelší síť značených cyklostezek v rámci celé České republiky s téměř 10 000 kilometry značených cyklotras. Současně návštěvníky zvou na více než stovku výletů na kole.


„Cyklisté se mohou vydat například po páteřních cyklotrasách podél toků jihočeských řek Vltavy, Otavy, Volyňky, Lužnice a Nežárky nebo si vyzkoušet svoji zdatnost při zdolání stezky Železné opony Eurovelo 13. Pro rodiny s dětmi jsou ideální například cyklostezky na Šumavsku a Lipensku, v rovinatém kraji rybníků na Třeboňsku nebo v okolí Hluboké nad Vltavou. Pro příznivce adrenalinu nabízí jižní Čechy také cyklokrosové tratě neboli traily, plných různých překážek, schodů, lesních cest nebo blátivých úseků,“ uvádí ředitel Jihočeské centrály cestovního ruchu (JCCR), Petr Soukup.

Při cykloturistice je obvykle důležité zvolit vhodnou trasu, která respektuje zkušenosti cyklistů, ale zároveň nabízí dostatek zajímavých míst k návštěvě. Jižní Čechy nabízejí možnost cestovat po různých místech plných přírodních a historických památek pro všechny úrovně cyklistů, od rodin s dětmi až po zkušené cyklisty.

„Pro cyklisty máme připravenou více jak stovku cyklovýletů rozdělených podle kategorií napříč všemi turistickými oblastmi – rodinná cyklistika, po cyklotrasách a cyklostezkách, elektro cyklistika, adrenalinová cyklistika (traily) a etapová cyklistika“, uvádí vedoucí domácího cestovního ruchu, Tereza Procházková.

I když cyklisté, již díky příznivému jarnímu počasí, svou cyklistickou sezonu zahájili, tak její tradiční oficiální zahájení v Jihočeském kraji proběhne dne 20. května 2023 od 11:00 na tábořišti Val v obci Hamr na Veselsku. Na jednom místě se zde tak setkají účastníci třech samostatných cykloakcí - Jindřichohradecký pedál, Jaro na Blatech a Třeboňská šlapka. Pro účastníky bude připraven program v podobě kapely Jan Řepka & Bájsykl, bohatého občerstvení, nebude chybět stánek BESIP, zábavné atrakce pro děti a samozřejmě ani stánek s turistickými informacemi z celých jižních Čech

Cyklisté jsou v jižních Čechách vítáni a určitě si zde najde své každý, kdo má rád pohyb na kole a krásnou přírodu. Navštivte https://bit.ly/cykloturistika_jizni_cechy a naplánujte si váš cyklovýlet v jižních Čechách i vy.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy