Překvapivý svět hmyzu v Muzeu Vysočiny

Muzeum Vysočiny Jihlava představuje výstavu "Svět hmyzáků", zaměřenou na eusociální hmyz jako včely, vosy, mravence a termiti. Výstava nabídne interaktivní prvky, hry a živou ukázku hmyzu. Začíná 26. dubna ve 17 hodin.


Pod názvem 'Svět hmyzáků - Ukázka společenského života malých divů' přináší Muzeum Vysočiny Jihlava unikátní výstavu, kterou křteme v tvorbě sourozenců Kláry a Pavla Bezděčkových. Představí divákům fascinující svět hmyzu, speciálně pak skupinu známou jako eusociální hmyz. Nejlepším příkladem této skupiny hmyzu jsou včely, vosy, mravenci a termiti.

Hmyzáci jsou stvoření maličká, ale nesmírně fascinující. Jejich společenský život, hierarchie a organizace, jsou svým způsobem důmyslné a velmi detailně uspořádané, což divákům pomůže pochopit jejich jedinečný způsob života. Takové úkazy nastavují zrcadlo lidské společnosti a někdy nám předkládají lekce, jak tvořit fungující společenství založené na dělbě práce a spolupráci.

Výstava nabídne interaktivní prvky, hry a fotokoutek, aby divákům poskytla komplexní zážitek. Část výstavy bude obsahovat živou ukázku hmyzu v insektáriích, které dodají zážitku autenticitu a návštěvníci tak budou moci sledovat chování hmyzu v přirozeném prostředí.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky


Hlavní zprávy