Řídil opakovaně i přes zákaz

J.Hradec – řidič kontrolovaný policisty byl pod vlivem drog


Nepoučitelný řidič pod vlivem drog

Podezřelý muž dne 15. listopadu kolem 01:15 hodiny řídil osobní motorové vozidlo Mazda 323 ze směru od Suchdola nad Lužnicí, místní části Tušť směrem na obec Rapšach, když byl zastaven a kontrolován hlídkou policistů ze Suchdola nad Lužnicí. Provedenou kontrolou řidiče policisté zjistili že má na základě rozhodnutí okresního soudu v J.Hradci uložen trest zákazu řízení všech motorových vozidel do září 2019. 
Nepoučitelný řidič dne 17. listopadu  kolem 13:00 hodin znovu  řídil vozidlo  Mazda 323, když byl  v obci Halámky kolem 13:00 hodin  opět zastaven a kontrolován hlídkou policistů ze Suchdola nad Lužnicí. Při kontrole se řidič podrobil testu zda není pod vlivem návykových látek . Soupravou Drug Wipe 5 S byl zjištěn pozitivní výsledek na návykovou látku Cannabis, Amfetamin/Metamfetamin a Opiáty. Řidič byl policisty vyzván k lékařskému vyšetření spojenému s odběru krve a moči se kterým však nesouhlasil.
Dne  19. listopadu si převzal  řidič sdělení podezření pro přečin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Do dvou týdnů stane před soudem. Odmítnutí krve či moči na znalecké zkoumání je kvalifikováno jako přestupek. Tento policisté též zadokumentovali a zaslali k řízení správnímu orgánu, kde může být přestupci uložena pokuta v rozmezí 25 000 korun až 50 000 korun.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy