Zatajení nálezu mobilního telefonu

Tábor – Veselí nad Lužnicí - Najít, neznamená si ponechat.


Pátráme po osobě, která si nálezem neoprávněně přisvojila mobilní telefon značky Apple Iphone 7 Rose Gold 32 GB. Ten jeho majitelka ztratila v době mezi pátou a šestou hodinou odpolední dne 8. září 2020 v prostoru mezi obchodním domem Penny Market a kulturním domem ve Veselí nad Lužnicí. Do dnešního dne jej nikdo neodevzdal ani nevrátil. Majitelka odhadla svou škodu na částku 10 000 korun.   

Povinností každého je nález odevzdat, nejlépe přímo majiteli. Pokud na něj není kontakt, tak na příslušném městském úřadu (ztráty a nálezy, MěPo), posléze na služebně Policie ČR.

V opačném případě se z poctivého nálezce stane pachatel trestného činu, a to přečinu zatajení věci. Trestní zákoník za takovéto jednání stanoví, mimo jiného, až trest odnětí svobody na dobu až dvou let.

Případ šetří policisté místního obvodního oddělení Veselí nad Lužnicí. Žádáme tímto každého, kdo se v dané době v uvedeném prostoru nacházel a mohl si všimnout osoby, která zde telefon nalezla, případně by měl k uvedenému skutku další důvodné informace, aby své poznatky předal policistům veselského obvodního oddělení na jejich služebně na náměstí T. G. Masaryka či telefonní lince 974 238 760. Děkujeme.

Zdroj web Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 17.09.2020 09:45




0 +
 

Hlavní zprávy