Dny otevřených dveří pro léčbu migrény pokračují letos v šesti městech. Dalším z nich jsou Strakonice

Lidé trpící migrénou, kterých je v Česku více než milion, mohou opět přijít konzultovat svůj stav se specialisty.


Lidé trpící migrénou, kterých je v Česku více než milion, mohou opět přijít konzultovat svůj stav se specialisty. Po úspěšném prvním ročníku otevře letos své dveře osm Center pro léčbu bolestí hlavy. Na podzim se jich do osvětové akce zapojí šest, jedno z nich je ve Strakonicích. Setkání mají za cíl zlepšit povědomí o specializované péči a propojit pacienty s odborníky, kteří jim dokážou pomoci. Individuální konzultace budou k dispozici bez předchozího objednání, nebude třeba ani doporučení neurologa, bez kterého se lidé do centra běžně nedostanou. Na akci se představí i pacientská organizace Migréna-help.

Součástí Dnů otevřených center je i možnost individuální konzultace. Jak mohou odborníci ze specializovaných center pomoci lidem s migrénou, vysvětluje neuroložka Lucie Pokorná: 

„Během akce Den otevřeného centra se mohou lidé přijít poradit k nám do Nemocnice Strakonice bez žádanky a předchozího objednání. Dozvědí se více o specializované péči a nových možnostech léčby, která už dnes pomáhá i hůře léčitelným pacientům. Na tomto přátelském setkání se seznámí také s pacientskou organizací a kariérovou poradkyní.“

Den otevřeného centra proběhne ve čtvrtek 26. října v Nemocnici Strakonice (Radomyšlská 336, Strakonice). Akce odstartuje v 15:00 představením lékařů, kteří vysvětlí, jak funguje péče ve specializovaném centru a jaká léčba je nyní dostupná. Pokračovat bude seznámením s aktivitami pacientské organizace Migréna-help a tipy kariérové poradkyně, jak na migrénu v práci. Od 15:00 do 18:00 budou k dispozici individuální konzultace s odborníky přímo na místě. Detailní program najdete na www.omigrene.cz.

Zdroj: TZ Kraj-Jihocesky.cz


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy