Rekordní počet nakažených boreliózou

Krajská hygienická stanice hlásí klesající případy černého kašle, ale alarmující nárůst boreliózy. Od začátku roku 2021 zasáhla přes 1000 lidí hlavně na jihu České republiky. Klíšťata jsou nyní velmi aktivní, vyhněte se oblastem s výraznější populací.


V nedávné zprávě Krajské hygienické stanice byla odhalena alarmující situace. Ačkoli je počet nových případů černého kašle ve stále klesajícím trendu, počet lidí nakažených boreliózou začíná výrazně stoupat. Během minulého týdne bylo zaznamenáno dalších 118 případů černého kašle. Nicméně situace kolem boreliózy se zdá být mnohem alarmující.

Od počátku roku 2021 se černým kašlem nakazilo přes tisíc lidí hlavně na jihu České republiky, kterou tato nemoc nejvíce zasáhla. Naštěstí počet nových případů černého kašle ve posledních čtyřech týdnech klesá. Na druhé strane, zatímco počet pacientů s černým kašlem klesá, potýkáme se s narůstajícím počtem nakažených boreliózou.

Podle krajských hygieniků, v průběhu tohoto roku zaznamenali již 76 případů nákazy lymeskou boreliózou, což je alarmující rekord za poslední roky. Tato bakteriální infekce, kterou přenášejí klíšťata, je zvláště aktivní v těchto dnech. Je třeba upozornit na to, že aktuálně jsou klíšťata velmi aktivní a pokud je možné, je nutné vyhnout se oblastem, kde je jejich populace výraznější.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky


Hlavní zprávy