Autobus stává se pohyblivým uměním v Českých Budějovicích

Unikátní autobus s vesmírným designem vyjel do ulic Českých Budějovic jako reklama Hvězdárny a planetária města. Ručně pomalovaný autobus od umělců Jakuba Šandy a Lukáše Michala připomíná 80 let tradice Hvězdárny a planetária.


Dnes do ulic Českých Budějovic vyjel unikátní autobus MHD, který okamžitě upoutal pozornost kolemjdoucím. Jeho speciální 'kabát' nejenže zaujme svým vesmírným designem, ale také v sobě skrývá důležitou poselství. Tento pojízdný umělecký skvost totiž slouží jako reklama Hvězdárny a planetária České Budějovice a zároveň je vstupenkou do zcela nového nebeského světa, který se otevírá právě za dveřmi tohoto městského vozu.

Ručně pomalovaný autobus nese podpis dvou talentovaných umělců - Jakuba 'Regie 257' Šandy a Lukáše 'Bank' Michala. Právě oni se chopili stříkacích plechovek a proměnili běžný autobus v originální vesmírnou loď. Na palubě nese hvězdárnu a planetárium Českých Budějovic, které díky této spolupráci doslova přeneslo vesmír přímo do ulic a upoutalo zájem veřejnosti o nebeské těleso.

„Cílem tohoto projektu je nejen propagace Hvězdárny a planetária České Budějovice, ale také upozornění na to, že vesmír je součástí každodenního života a my všichni v něm žijeme. Cestující mají tak jedinečnou příležitost zamyslet se nad svou součástí ve vesmírném kontextu a přemýšlet o záhadách, které se skrývají v nedozírném prostoru,“ dodává ředitelka Hvězdárny a planetária České Budějovice Jana Tichá.

Autobus se stal pojízdnou reklamou, která nabízí příležitost prozkoumat nové horizonty a zároveň připomíná 80 let tradicí Hvězdárny a planetária v Českých Budějovicích. Toto originální dílo ocenil i náměstek hejtmana Jihočeského kraje Pavel Hroch, který ho přirovnal k pojízdné galerii.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy