Velké zděšení! Živí švábi, špinavá podlaha - inspekce zavřela indickou restauraci v Táboře

Inspektoři Potravinové inspekce objevili v indické restauraci v Táboře řadu hygienických nedostatků, včetně špinavých regálů, podlahy a mrtvých švábů. Kvůli nepřijatelné hygieně byla kontrolované osobě uložena úplný zákaz užívání prostor a provozovna byla zavřena. Bude nutné provést důkladné čištění a sanitaci prostor, aby mohla být znovu otevřena.


Velké zděšení nejen zákazníkům, ale také kontrolorům z Potravinové inspekce přinesla návštěva v indickém podniku v Táboře. Inspektoři ve stravovacím zařízení objevili řadu hygienických nedostatků, včetně nečistých regálů, špinavých podlah a dokonce i švábů.

Následně byla restaurace zavřena pro veřejnost.

Úkolem inspektorů je kontrola hygienického stavu potravinářských provozoven, a tato situace je tím nejhorším, co mohli v restauraci v Táboře očekávat. 'Naši inspektoři uvnitř zjistili výskyt živých i mrtvých švábů, znečištěnou podlahu v kuchyni i neudržované chladicí zařízení. S ohledem na nepřijatelnou hygienu jsme kontrolované osobě uložili úplný zákaz užívání prostor,' informovala na svých stránkách o zanedbaném stavu restaurace SZPI.

Švábi se podle inspektorů nacházeli na různých místech v provozovně

Byli například ve skladu na podlaze pod regály s potravinami, ve spojovací chodbě vedoucí do kuchyně nebo v kuchyni v blízkosti lednice či umyvadla. Kromě toho v objektu odhalili i další hygienické přestupky různé závažnosti, například výrazně znečištěné prostory, nečistoty na podlaze a regálech či jiných zařízeních, nevhodné skladování potravin a riziko jejich kontaminace.

V prostoru kuchyně inspektoři narazili na pořádně znečištěnou podlahu, na níž se nacházely zaschlé tmavé skvrny, zbytky pokrmů, drobky či slupky od cibule. Nejvíc se nečistoty hromadily na hůře přístupných místech, jako mezi lednicemi, pod pracovními stoly či za pecí na placky.

V nepřijatelném hygienickém stavu se nacházela i chladicí zařízení. Ve znečištěných lednicích byly zaschlé mastné skvrny či zbytky pokrmů. Následkem špatného hygienického stavu bylo rozhodnutí provozovnu zavřít a udělit pokutu za nekalé jednání s potravinami.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy