Český Krumlov je nejlepší jihočeské město pro byznys

Český Krumlov zvítězil ve vyhodnocení "Nejlepší jihočeské město pro byznys" od agentury Datank. Mezi důvody patří rostoucí koncentrace firem, výstavba bytů a transparentní webové stránky pro podnikatele.


V kategorii 'Nejlepší jihočeské město pro byznys' vyhrál druhý rok v řadě Český Krumlov. To potvrzuje nedávně provedený výzkum agentury Datank. Mezi hlavní faktory, které město vyzdvihly na první místo, patří rostoucí koncentrace firem, rapidní výstavba bytů, dostatek úředních hodin a transparentní webové stránky určené pro podnikatele.

Rezultáty výzkumu byly rozděleny do dvou hlavních kategorií. První z nich hodnotila přístup městské správy k poskytování služeb podnikatelům a měla vliv na 60 % celkového hodnocení. Druhá kategorie posuzovala podnikatelské prostředí města, věnovala se například dopravní dostupnosti nebo pracovnímu trhu a tvořila 40 % hodnocení.

Podle zástupců agentury Datank se právě výborným podnikatelským prostředím může Krumlov chlubit. Město si neustále udržuje vzrůstající počet místních obyvatel a na tuto skutečnost odpovídá velkým množstvím nově dokončených bytů na tisíc obyvatel. Ve srovnání s ostatními jihočeskými městy má Krumlov také dostatek pracovních sil.

Vodňany se posunuly na druhou příčku

Vodňany na Strakonicku se na druhém místě hodnocení značně zlepšily. Město se vyznamenalo zejména v oblasti elektronické komunikace města, kde výzkum ověřoval, jak kvalitní a rychlé odpovědi město dává na fiktivní podnikatelské dotazy odeslané na živnostenské úřady. Navíc má město ve svých řadách vysoký počet mladých obyvatel, což je slibující pro budoucí rozvoj podnikání.

České Budějovice na třetím místě

České Budějovice se vyšplhaly na třetí místo díky nejvyššímu nárůstu počtu podnikatelů v uplynulém roce. To podle primátorky Dagmar Škodové Parmové dokazuje, že Budějovice jsou pro podnikatele atraktivním městem, kde mohou zakládat a rozvíjet svoje firmy.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky


Hlavní zprávy