I přes koronavirovou situaci registruje NSA vysoký zájem v programu VSA

I přes nepříznivou epidemiologickou situaci, která ovlivňuje pořádání sportovních akcí, registruje Národní sportovní agentura žádosti v dotační výzvě Vrcholové sportovní akce 2021 za více než půl miliardy korun.


Poptávka tak výrazně převyšuje dvousetmilionovou alokaci.

Významnou sportovní akcí je dle § 2 odst. 6 zákona o podpoře sportu sportovní akce mezinárodního významu odehrávající se na území České republiky, zejména mistrovství světa, mistrovství Evropy nebo například světový či kontinentální pohár v daném sportu. Ve výzvě určené pro letošní rok bylo přijato 153 žádostí v hodnotě 549 794 257 Kč, do věcného hodnocení zařazeno 139 žádostí a z toho 69 bylo na základě věcného hodnocení navrženo k podpoře v celkové výši 200 mil. Kč. Výše dotace z Národní sportovní agentury může činit maximálně 70 % veškerých nákladů dané významné sportovní akce.

Ihned po vyhlášení výsledků začíná formální proces vedoucí k výplatě dotace, jehož rychlost bude záviset i na součinnosti žadatelů.

„Pokud vše půjde podle plánu, budou finance žadatelům vyplaceny již během února,“ upřesňuje předseda Národní sportovní agentury Milan Hnilička a dodává: „Pořádání mezinárodních sportovních akcí je odvětvím, které je výrazně zasaženo koronavirovou krizí zejména v důsledku ztíženého cestování a bezpečnostních opatření pro sportovce. Pevně věřím, že to nejhorší máme za sebou a veškeré sportovní akce v letošním roce proběhnou bez nutnosti jejich přeložení nebo dokonce zrušení.“

Mezi 69 sportovních akcí podpořených Národní sportovní agenturou v rámci 1. výzvy patří například Jizerská 50, Barum Czech Rally Zlín, Zlatá tretra Ostrava, FIS Světový pohár v běhu na lyžích, Zlatá přilba města Pardubice nebo Světový pohár v biatlonu. Jakmile budou od příjemců dotací vráceny podepsaná rozhodnutí zpět do Národní sportovní agentury, budou na stránkách www.agenturasport.cz zveřejněni všichni příjemci včetně přidělených částek. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy