Inovativní léčba po endoprotéze: Lázně ulehčí rehabilitacím

Lázně Třeboň připravují speciální rehabilitační balíček pro pacienty po operacích pohybového ústrojí, který by měl přinést úlevu přetíženým rehabilitačním zařízením.


Nový program, který je zaměřený na pacienty po totální endoprotéze, slibuje úlevu přetíženým rehabilitačním zařízením. Lázně Třeboň připravují speciální rehabilitační balíček pro pacienty po operacích pohybového ústrojí, kteří by tak mohli zahájit svoji rehabilitaci přímo na místě. Tento krok by měl zlepšit spolupráci s nemocnicemi v Jindřichově Hradci a Českých Budějovicích.

Podle starosty Třeboně Jana Vrány, který je jedním z jednatelů lázní, bude spolupráce s nemocnicemi klíčem k úspěchu nového programu. Pacienti po totálních endoprotézách budou mít možnost začít svou rehabilitaci v lázních, což dosud nebyla možnost. Tímto krokem lázně Třeboň reagují na narůstající nároky na nemocniční rehabilitační zařízení a chtějí se tak podílet na poskytování co nejkvalitnější péče pro pacienty. Třebonské lázně vyčlenily pro tento účel 20 lůžek a doufají, že nový program se osvědčí v praxi.

Důvodem pro zavádění nového programu je přetíženost rehabilitačních kapacit nemocničních zařízení, které často nemají dostatek prostoru pro pacienty. Lokální zdravotnická zařízení se snaží především zkrátit čekací dobu pro totální endoprotézy, která v současnosti přesahuje tři roky a přitom ročně absolvovalo v kraji 1079 pacientů. Rostoucí čísla jsou výsledkem zvýšení počtu ortopedických zákroků v Českých Budějovicích a Jindřichově Hradci.

Přijímání pacientů do nového Programu lázně Třeboň uvažuje jako rozumný krok. Podpora specialistů i správního řízení Mluvčí nemocnice Iva Nováková i Eliška Šermáková, mluvčí hradecké nemocnice, potvrdili přípravu na spolupráci s třeboňskými lázněmi. Očekává se, že spolupráce mezi lázněmi a nemocnicemi bude být oficiálně sjednána v průběhu letošního roku.

Třeboňský lázeňský komplex, který zahrnuje lázně Aurora a Berta, vloni ubytoval přes 31 tisíc klientů, meziročně o pět procent více. Růst počtu klientů je dán také vyšším počtem pojištěnců, kterým poskytování lázeňské péče navazuje na covidové období. Díky nové hotelové přístavbě lázně Aurora za více než 160 milionů korun, stoupla vloni ubytovací kapacita na 1 200 lůžek.

Ještě tento rok lázně očekávají inaugurovat čtyři nové prostory pro lymfatické a cévní masáže, v červnovém termínu také otevřou novou jídelnu za 50 milionů korun. Pro budoucí rozšíření balneoprovozu plánují také investovat do vodoléčby.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy