Knihovna Tábor nabízí čtenářům 50 knih

Táborská knihovna čelí obtížnému úkolu přestěhovat 160 tisíc knih a další věci. Ředitelka navrhuje, aby si čtenáři půjčili až 50 knih na delší dobu, aby usnadnili stěhování. Čtenáři mohou využít nabídky do 27. dubna, knihovna znovu otevře 2. července.


„Táborská knihovna stojí před nelehkým úkolem. Musí přestěhovat veškerý svůj majetek, který zahrnuje 160 tisíc knížek a řadu dalších věcí - kancelářské sponky, stolní hry, CD a vše, co se vkusně míchá s jeho regály. Ředitelka knihovny Eva Staněk, soustředěně a pečlivě prohlíží regály, se tomuto monumentálnímu úkolu snaží úsměvem čelit.

„Výzvou je stěhovat všechno, od nejmenšího papírového spojku až po poslední regál. Může se to zdát obtížné, ale doufáme, že s pomocí našich čtenářů se to stane o trochu snazší,' sdílí paní Staněk, která doufá, že počet knih k přestěhování se sníží alespoň o tisícovku.

Táborská knihovna má geniální nápad. Navrhla, aby čtenáři vyšli vstříc tomuto obrovskému úkolu a půjčili si až padesát knih, které mohou udržet u sebe na delší dobu. Tímto způsobem by mohli významně přispět k usnadnění nadcházejícího stěhování.

Tento návrh už očividně přilákal mnoho čtenářů, včetně Petry Veselé, která v knihovně hledá skvosty k půjčení. „Měla jsem velkou radost, když mi z knihovny přišel email s touto žádostí. Plánuji si půjčit hodně knih a dát si na čtení půl roku,' sdílí s nadšením Petra Veselá.

Podle zkušené knihovnice Heleny Buriánkové nebyla Petra jediná, kdo vřele přivítal tento nápad. „Knihovna ožila více než obvykle. Čtenáři jsou velmi ochotní nám pomoci, což nás nesmírně těší,' říká s úsměvem Buriánková. Knihovnice doufá, že si čtenáři vyberou ještě více těžkých knih a encyklopedií, abychom ulehčili práci stěhovací službě.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy