Levnější cesta: Ze Strakonic do Plzně

Cestující ze Strakonic v Jihočeském kraji zaplatí méně za jízdenku do Plzně než do Českých Budějovic, díky změnám v krajských tarifech. Strakonice je nyní oficiálně zařazeno do integrované dopravy Plzeňského kraje, což znamená výhodnější ceny na jízdenky směrem do Plzně.


Cestující ze Strakonic v Jihočeském kraji do Plzně nyní zaplatí za svou jízdenku méně než pokud by se vydali do Českých Budějovic. Tento zajímavý trend vyplývá z nedávných změn ve výhodných krajských tarifech.

Podle nových údajů se Strakonice nyní oficiálně řadí do integrované dopravy Plzeňského kraje. To znamená, že místní obyvatelé získávají výhodnější ceny na jízdenky, pokud se rozhodnou cestovat vlakem nebo autobusem do Plzně, ta se považuje za hlavní město Západočeského regionu.

Analýza cen jízdenek ukázala, že cestování do Plzně stojí místní pasažéry pouze kolem osmdesáti korun, pokud využijí takzvanou 'plzeňskou kartu'. To je v porovnání s jízdenkou do Českých Budějovic, která stojí asi o třicet korun více, velký rozdíl.

Podle ředitelky Integrované dopravy Plzeňského kraje, Zdeňky Kmochové, mají cestující právo si vybrat tarif, který jim nejlépe vyhovuje a který nabízí nejlepší poměr ceny a pohodlí. Rozšíření plzeňských tarifů do Jihočeského kraje bylo podle dopravních koordinátorů plánované a cílené, přičemž desítky lidí je využívají každý den.

Inspirace těchto úspěšných změn jihočeských koordinátorů by měla vést k tomu, že se v budoucnosti budou snažit integrovat dopravu do Šumavy a Rakouska, stejně jako přidat Strakonice do svého integrovaného systému. To by mělo místním obyvatelům umožnit využívat levnější jízdenky na oba směry cestování, což by otevřelo mnohem více možností pro obyvatele regionu.

Nejenže Plzeňský kraj nabízí dlouhodobé výhody pro cestující napříč kraji, ale i jeho krajský tarif mohou využít cestující, kteří míří do Hořovic, které se nacházejí ve Středočeském kraji. Stejně tak expanduje jihomoravský tarif do okolních krajů, platí částečně i v okrajových částech Vysočiny a zasahuje i do vlaků směřujících do Rakouska.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy