Nový bazén v Písku: Zastupitelé souhlasí, stavba blízko školy začne letos

Město Písek vypisuje čtvrté výběrové řízení na zhotovitele projektu nového krytého plaveckého bazénu. Starý bazén pod lesnickou školou má být nahrazen novým objektem. Předchozí tři pokusy nebyly úspěšné, ale nyní byl projekt schválen zastupiteli většinou. Pokud výběrové řízení selže, další už nebude vypisováno. Výstavba by měla trvat dvacet měsíců.


Město Písek se opět pokouší realizovat výstavbu nového krytého plaveckého bazénu. Na začátku srpna vypsalo čtvrté výběrové řízení na zhotovitele projektu, který bude zahrnovat náhradu starého bazénu pod lesnickou školou. Předchozí tři pokusy o zprovoznění bazénu se však městu nepodařilo uskutečnit, což tentokrát místní úředníci doufají změnit.

Podle starosty Písku, Michala Šapka (ANO), je situace tentokrát odlišná. Poprvé byl projekt výstavby bazénu schválen zastupiteli s jednoznačnou většinou, nikoliv pouze jedním hlasem, jako v předchozích letech. Kromě toho prohlásil, že pokud výběrové řízení znovu selže, další již nebude vypisovat: 'Za mě je tato soutěž poslední. Pak už bude na čase si říci, že bazénu nebylo přáno, a posunout se někam dál.'

Projekt nového krytého plaveckého bazénu byl schválen městskými zastupiteli na podzim loňského roku. Starosta Michal Šapek přesvědčuje, že pokud nebude dojít k zbytečným zdržením, mohli by svěřit stavbu dodavateli na přelomu léta a podzimu. Samotná výstavba je naplánovaná na dvacet měsíců. Město také plánuje co nejdříve vypsat výběrové řízení na externího administrátora a přizpůsobení zastaralé technologické části projektu.

Starosta Šapek má však již představu, jak v budoucnu naložit s objektem starého bazénu. Navrhl například jeho rekonstrukci a zachování venkovního bazénu pod hradbami. Oficiálně se město bude zabývat možným využitím starého bazénu až po úspěšném vysoutěžení dodavatele.

Provoz současného bazénu zatím musí být udržován, ačkoliv město čelí finančním a provozním potížím. Situace vyžaduje nutné investice, například investici do výměny světel za 300 tisíc korun, což bude probíhat během technologické přestávky, sloužící primárně k čištění bazénové vany. Městostarosta Josef Soumar (Piráti) zdůraznil, že město je vázáno referendem z roku 2013 udržovat stávající plavecký areál v provozu, dokud neotevře moderního nástupce.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy