Nový relaxační ráj na břehu Vltavy!

V srdci Českých Budějovic chystají relaxační projekt "Sluneční ostrov", který přiláká obyvatele a turisty k Vltavě. Stavba začne na podzim 2023, kolaudace v červnu 2025. Sluneční ostrov je součástí projektu Město a voda, zaměřeného na obě řeky ve městě.


V samém srdci Českých Budějovic se chystá nový relaxační a volnočasový projekt nazvaný 'Sluneční ostrov', který má za cíl přivést na pravý břeh Vltavy více obyvatel města i turistů, kteří hledají způsob, jak si užít léto u vody.

Tento ambiciózní projekt právě získal stavební povolení a město začíná vybírat dodavatele prací pro část, která leží v blízkosti Pražského sídliště. Stavba bude však muset být koordinována s Povodím Vltavy, které v současné době zajišťuje zpevnění říčních břehů v této lokalitě. Odhaduje se, že výstavba začne na podzim 2023 a kolaudace by měla být dokončena v červnu 2025, čímž by se následující prázdniny staly prvním obdobím, kdy ostrov bude moci lákat návštěvníky.

Projekt Sluneční ostrov si klade za cíl přinést do Českých Budějovic více zeleně, přirozených prostředí a odpočinkových míst. Na ostrově nebudou žádné občerstvení či obchody, což má zaručit klid a soustředění na relaxaci u vody. Rodiny s dětmi, mladí, stejně jako senioři tak budou mít možnost využít plochy k odpočinku, pěší procházky nebo koupání. Město odhaduje, že projekt vyjde na 50 milionů korun, přičemž 30 milionů by mohlo být získáno z dotace.

Místní politici a zastupitelé vítají postup projektu, který považují za důkaz o spolupráci a kompromisu mezi jednotlivými politickými stranami. Jasně to ukazuje také záměr současné koalice zaměřit se především na levý břeh Vltavy, kde již byl vybudován Sportovní a relaxační areál a je plánována výstavba nové čtvrti s cyklostezkou a akvaparkem.

Sluneční ostrov je součástí širšího projektu Město a voda, který usiluje o vytvoření atraktivních prostor u obou řek – Vltavy i Malše. Součástí tohoto projektu je například i úprava Zátkova nábřeží u Malše, kde by měla vzniknout náplavka podobná té, která se nachází například v Praze.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy