Paliva v regionu skokově zdražují, benzín už je téměř na 40 korunách za litr

Ceny paliv v Jihočeském kraji prudce stoupají, s průměrným nárůstem o 50 haléřů za litr benzínu i nafty od minulého týdne. Nejvyšší nárůst je v Českobudějovicku, kde cena benzínu téměř dosahuje 40 Kč za litr.


Paliva v Jihočeském kraji ze dne na den získávají na cenníkové hodnotě a míří prudce vzhůru. Od minulého týdne zaznamenala cena jak pro benzín, tak pro naftu průměrný nárůst o 50 haléřů na litr.

Tento nárůst je nejvýraznější na čerpacích stanicích v Českobudějovicku, kde je nyní cena benzínu překročila již jasně hranici pohodlí řidičů, dosahujíc téměř až k čtyřiceti korunám za litr. Cena nafty, která je tradičně nižší, se v této oblasti stále drží na přijatelnější úrovni, ale zvýšila se o sedmdesát haléřů na litr.

V protikladu k tomuto trendu stojí Strakonicko, oblast, kde je možné načerpat paliva za nejnižší ceny v celém regionu. Zatímco jiní řidiči sténají nad rostoucími cenami, řidiči v tomto regionu si mohou oddychnout, alespoň prozatím.

Podle analytika Petra Studenovského jsou různé faktory, které vedou k tomuto nárůstu cen, mezi kterými dominuje hlavně rostoucí poptávka a stoupající ceny ropy na světových trzích.

Podobné zvyšování cen paliv bylo pozorováno v celé zemi, nicméně Jihočeský kraj je obzvláště postižen tímto cenovým tlakem. Situace se stále vyvíjí, a řidiči by měli být připraveni na možnost dalších nárůstů cen v nejbližší době.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy