Rekonstrukce ledové plochy v Táboře

Tábor zahájí v dubnu rekonstrukci ledové plochy zimního stadionu s cílem opravit chladicí systém. Město vyčlenilo 16 milionů korun na modernizaci a hledá dotace od Národní sportovní agentury.


V polovině letošního roku se dočká rekonstrukce ledová plocha zimního stadionu v Táboře. ``Je na čase provést opravy na chladicím systému, který je v provozu už po několik desetiletí. Led se nechá rozpustit po skončení soutěží v dubnu a po letní opravě se plocha pripraví pro zahájení nové sezony,´´ uvedl starosta města Tábor, Štěpán Pavlík.

Chladící technologie na ledové plošě používá amoniak. ``Provedli jsme kontrolu, jestli nehrozí jeho únik, což by mohlo vyvolat potřebu evakuace části vedlejšího sídliště. Testy ukázaly, že vše je v pořádku, ale i tak chceme nahradit chladicí systém,´´ dodal Pavlík. Město na modernizaci systému vyčlenilo 16 milionů korun a zároveň se pokouší získat dotace od Národní sportovní agentury (NSA).

Plánuje se také výstavba druhé ledové plochy poblíž současného stadionu, jelikož jeho kapacita už nestačí. Projekt má být dokončen za dva roky a se stavbou se pojí náklady přesahující 120 milionů korun. ´´Je to naše cílové zařízení, na které je ve městě velký zájem. Chceme vyjít vstříc hokejovým hobbistům, školním skupinám a dalším zájemcům o bruslení, kteří v současnosti musí cestovat na zimní stadiony do Plané nad Lužnicí a Milevska,´´ připojil Pavlík.

NSA pokryje velkou část nákladů na rekonstrukci táborského plaveckého bazénu. Město od agentury získalo dotaci 32,3 milionu korun. Opravy začnou v polovině května, kdy se bazén uzavře na pět měsíců. Druhá fáze modernizace bazénu bude stát téměř 47 milionů.

Rekonstrukční práce zasáhnou 25metrový bazén, okolí, skleněné fasády, stropy a technologie. Uzavření omezí tréninky plavců, vodního póla, plavecké školy, akvabel, vodní záchranné služby i triatlonového týmu. ´´Práce na opravách ztíží život sportovním klubům, které nejsou bez bazénu schopny fungovat. Proto jsme jim schválili financování nájmů a dopravy do náhradních sportovišť,´´ sdělila místostarostka Lenka Horejsková.

Největší investicí Tábora v tomto roce je rozsáhlá oprava místní sportovní haly, která vyjde na více než 120 milionů korun. Stavební práce začnou v dubnu a potrvají do konce roku. Během rekonstrukčních prací bude hala mimo provoz, což nejvíce omezí oddíl házené. Hala pochází z 80. let a je v dobrém stavu, ale její konstrukce je nesprávná, zejména z hlediska statického chování, takže je nutná její přestavba.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy