Silvestrovská tragédie: Opiáty, předávkování a smrt

Silvestrovská tragédie: Soud zkoumá případ z roku 2022, kdy žena zemřela po aplikaci legálního opiátu Vendal. Obžalovaný užíval lék na deprese a jeho partnerka si jej aplikovala do žíly, což způsobilo její smrt. Soudce odročil jednání k dohledání nových svědků.


Silvestrovská tragédie: Víračka zabila feťačku - soud se zabývá vzrušujícím příběhem z konce roku 2022, kdy osudný vztah s legálním uživatelem opiátů skončil pro jednu ženu fatálně. Tibor, bývalý přítel zesnulé, vysvětlil před soudem, že obžalovaný byl legální uživatel drogy Vendal a že se na něj tím nalepila.

Žena, která se od mládí léčila s hepatitidou typu C a srdeční vadou, zemřela 4. ledna po tragickém oslavě Silvestra, když si aplikovala nebezpečný opiát do žíly. Případ otevřel dveře do nebezpečného světa feťáků, žijících ve squatech a na ulici, a také do obchodů s drogami, které je možné zakoupit pouze na takzvané opiátové recepty.

Obžalovaný Vlastimil T., 45letý muž z malé obce na Prachaticku, přiznal, že užíval Vendal retard, který mu lékař předepisoval na deprese. Jeho partnerka si tento opiát po našednutí nitrožilně aplikovala a nakonec kvůli předávkování zemřela.

Na svědku Tiborovi, který přijel z Prahy, kde je na doléčování závislosti, lze spatřovat zajímavý paradox. Tvrdí, že sám již drogy nebere, žije na pražské komunitě a pracuje zde jako kuchař. Avšak podle matky zesnulé právě on přinesl drogy na Silvestrovskou oslavu. Mluvčí zavražděné ženy, právník Martin Cypris, požaduječ na obžalovaného 1 milion korun za nemajetkové odškodnění.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy