Stovkou kolem školy: 15 tisíc přestupků týdně šokují Srubec

V jihočeské obci Srubec řidiči překračovali rychlostní limity kolem místní školy, zaznamenáno 15 tisíc přestupků za týden. Vedení obce zavedlo měření rychlosti kamerami, což snížilo průměrnou rychlost a zlepšilo bezpečnost, zejména pro děti.


Patnáct tisíc přestupků za týden: Řidiči v jihočeské obci Srubec překračovali rychlostní limity a ohrožovali tak bezpečnost dětí při průjezdu kolem místní školy. Obec proto zavedla měření rychlosti a pokuty za přestupky, jak se zdá, učinily své.

V minulosti se v obci Srubec u Českých Budějovic často stěžovali na nadměrnou rychlost řidičů, kteří kolem školy jezdili rychlostí přesahující padesát kilometrů za hodinu. Někteří řidiči dokonce uváděli rychlost nad 100 km/h. Závažnost problému potvrdil průzkum, podle kterého došlo za týden k 15 tisíc přestupků.

Obec se rozhodla jednat a domluvila se s českobudějovickým magistrátem na zavedení měření rychlosti pomocí kamer..

Ve Srubci za posledních pět let došlo dvanáctkrát k dopravním nehodám, z nichž některé byly způsobeny vysokou rychlostí. Vedení oce doufá, že díky zavedenému měření rychlosti a pokutám za přestupky dojde k poklesu rizika nehod a zvýšení bezpečnosti obyvatel, zejména dětí.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy