Strakonická nemocnice rozšířila jednodenní gynekologické zákroky

Strakonická nemocnice rozšířila jednodenní péči o gynekologické zákroky. Tato opce umožňuje pacientkám strávit co nejkratší čas v nemocničním prostředí, což může vést k vyšší spokojenosti a hladšímu průběhu rekonvalescence.


V poslední době došlo k významnému rozšíření služeb ve Strakonické nemocnici, které nyní zahrnují i komplexní spektrum jednodenní péče o gynekologické zákroky. Tato nová možnost je nejen velmi praktická, ale umožňuje pacientkám strávit co nejkratší čas v nemocničním prostředí, což může vést k vyšší spokojenosti a hladšímu průběhu rekonvalescence.

Jednodenní péče funguje tak, že pacientka přichází do nemocnice až v den plánovaného zákroku, a po jeho úspěšném provedení již může z nemocnice odcházet týž den. Upřednostňované zákroky prováděné v rámci jednodenní péče zahrnují revize po spontánních potratech nebo po zamlklém těhotenství, konizaci děložního čípku, hysteroskopie, interrupce, diagnostické nebo lehčí operační laparoskopické operace, jako je odstranění cyst nebo sterilizace, a také zákroky v oblasti zevních rodidel.

Výběr pacientek vhodných pro jednodenní péči závisí na několika faktorech, mezi něž patří jejich souhlas s takovým zákrokem, přání a celkový zdravotní stav. Lékař nemocnice, v níž má pacientka být operována, ve spolupráci s anesteziologem rozhoduje o tom, zda je zákrok možné provést v režimu jednodenní péče. V případě, že by byla pacientka hodnocena jako riziková, například kvůli několika závažnějším chronickým onemocněním, je doporučována krátkodobá hospitalizace, nejčastěji již den před zákrokem.

Primář gynekologicko-porodnického oddělení MUDr. Přemysl Chalupa v této souvislosti uvádí: „Pokud výkon proběhne v ambulantním režimu, může se pacientka zotavovat v domácím prostředí již cca za 4 hodiny po zákroku v celkové anestezii. Ze zkušeností víme, že domácí prostředí, psychická pohoda a informovanost přispívají ke hladšímu průběhu rekonvalescence.“

Strakonická nemocnice již od minulého roku nabízí jednodenní péči pro určité chirurgické zákroky, jako jsou plánované operace křečových žil, kýly, hemoroidy nebo slepého střeva. V důsledku vývoje moderní medicíny, která přináší stále šetrnější metody, se celková doba pobytu pacientů v nemocnicích zkracuje. Ředitel Nemocnice Strakonice Tomáš Fiala dodává: „V současnosti tráví pacient v nemocnici průměrně necelých 5 dnů. Možnost jednodenní péče u vybraných zákroků je dalším krokem ke zvyšování komfortu pro pacienty.“

Jednodenní péče o gynekologické zákroky ve Strakonické nemocnici nabízí nejen více možností a flexibility pro pacientky, ale také představuje posun směrem ke zkracování doby hospitalizace, zvyšování spokojenosti pacientů a zjednodušení celkového procesu léčby. Tento přístup je rovněž podporován zdravotními pojišťovnami, což umožňuje širší přístup k těmto službám pro občany.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy